Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/e/e/bobach.eu/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 464 To uger med fed o-teknik i Portugal

Nu er jeg hjemme i den kolde danske vinter igen, efter at have to uger i Portugal. I den første uge var sammen med landsholdet, og herefter blev jeg i Portugal sammen med et par andre løbere.

Selvom jeg kun var hjemme i Danmark et par uger efter New Zealand, nåede jeg alligevel at glæde mig ret meget til at komme til Portugal. Jeg er vist mest i sommermenneske.

Jeg deltog i tre World Ranking løb, mens jeg var i Portugal. Turen handlede mest om at få en masse o-teknisk træning, og konkurrencerne var gode til at få brugt teknikken i høj fart. Jeg prøvede at sætte mig godt op til at præstere teknisk på alle løbene.

Mellemdistancen til NAOM var ikke specielt svær, for det var helt åbent terræn, hvor man kunne se meget langt. Jeg fik dog alligevel lavet lidt fejl, og det var nok, fordi jeg pressede tempoet rigtig meget. Jeg blev nr. 3, ca 50 sek. efter Maja Alm.

Det andet WRE-løb, mellemdistance til POM, var i et noget mere teknisk krævende terræn med mange bakker, så her blev jeg presset meget på teknikken og fysikken. Teknikken blev nok presset, fordi jeg havde det virkelig hårdt. Den første uges træning sad godt i benene. Vi havde sluttet den første uge af med en banetest og en terræntest, fordi vi var med i et forsøg omkring kulhydrat- og proteinindtag efter træning. Jeg løb fint på mellemdistancen, men lavede for mange fejl. Jeg blev nr. 3, 2½ min efter Simone Niggli.

Det sidste WRE-løb var en langdistance til MOC. Det var i den sidste weekend, så det var efter 2 uger med en masse orientering. Det passede mig rigtig godt, at langdistancen lå her til sidst, for så kunne jeg blive presset godt teknisk og mentalt, når jeg sidst på banen ville blive rigtig træt. Det er sjældent, at vi kvinder løber rigtige langdistancer, hvor vi kommer godt ud over timen. Sidst på sådan en langdistance bliver det rigtig svært at holde koncentrationen, og det går jo tit ud over teknikken. Det kunne jeg få trænet på denne langdistance. Det viste sig så, at det ikke tog specielt lang tid at løbe banen. Jeg løb på 69 min. ca 3 min efter Simone Niggli. Jeg nåede ikke at blive virkelig træt, men de to ugers træningslejr sad lidt i benene, og hovedet, så jeg skulle fokusere meget på at være effektiv i orientering og presse tempoet. Jeg synes, at jeg løb en rigtig fin langdistance, og 3 min. efter Simone er vel heller ikke så slemt!

 

Jeg har haft lidt problemer med akillessenen, så jeg har holdt løbefri denne uge for at få den i orden igen. Jeg glæder mig godt nok til at løbe igen, for jeg er ikke en fan af alternativ træning i denne her kulde. De to sidste dage har jeg cyklet, og det er virkelig bare ikke så sjovt som at løbe. Is på vejene og blæst, der gør fødderne og hænderne iskolde. Nej tak, jeg vil bare løbe! Men jeg må nok lige tage den med ro og starte stille op. Men så er det jo godt at man kan cykle i et fitnesscenter. Her er der i hvert fald varmt, (MEGET varmt).

Jeg er forhåbentlig helt skadesfri når sæsonen for alvor starter!

Additional information