Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/b/e/e/bobach.eu/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 464 O-ringen

Nu har jeg fået holdt lidt ferie efter O-ringen og er kommet i gang med træningen igen. Derfor synes jeg det er på tide at jeg får skrevet lidt om min tur til O-ringen omkring Halmstad. Efter en hård VM uge tog jeg direkte til O-ringen for at hygger mig med gode venner og holde lidt 'ferie'. Jeg satsede ikke på O-ringen, men tog det mere som en hyggetur, hvor jeg fik mulighed for nogle fede konkurrencer, som altid er god træning. Så i udgangspunktet ville jeg ikke sætte mig så meget op til løbene.

Første dag var en mellemdistance og jeg kunne mærke at jeg virkelig var træt efter VM. Jeg prøvede at varme fornuftigt op og få kroppen lidt i gang, men den var tung. Fint, fint. Så skulle jeg ud og løbe ordenligt teknisk. Det viste sig også at være en kamp at holde højt tempo i terrænet. Det blev til nogle små fejl, men jeg var overordnet tilfreds med en 25.plads.

Anden etape bød på noget rigtig dansk terræn. Så vidste præcis hvad jeg skulle gøre. Jeg lagde også godt ud og allerede på post 4 havde jeg hentet min klubkammerat Mattias Karlsson med 2min. Jeg forsøgte at holde det høje tempo, men gik lidt ned til sidst. Igen fik jeg lavet lidt dumme fejl, men kroppen var bedre end dagen inden. Jeg fik en godkendt 15.plads, men fedest af alt var at se især Maja og Ida som leverede varen og blev nr. 1 og 3. Maja's sejr gav god stemning på gården nord for Halmstad, så der kom selvfølgelig pagne på bordet om aftenen.

3. etape var sprint om aftenen inde i Halmstad. Mine forberedelser var ikke perfekte. Traditionen tro var der hviledagsfest på campingen, hvor det da blev til en øl eller to. Men jeg besluttede mig for at forsøge at give den fuld gas på sprinten og vise at resultatet fra VM ikke var en tilfældighed. Så jeg satte mig godt op til løbet og var seriøs omkring opvarmning og det hele. Jeg løb et rigtig godt løb. Der er nogle små ting som skal finjusteres lidt, men det var en super fed følelse når kroppen fugerede. Jeg fik disponeret løbet godt og følte at jeg havde noget at skyde med hele vejen. Resultatet blev jo en stærk 3.plads, så igen var stemningen god på gården, da Maja også blev en flot 3'er.! Så må jeg lige komme med en stor tak til Lasse Grøn :)

Så kom vi til den hårde del af O-ringen. 4.etape bød på 14km orientering, hvilket virkede lidt uoverskueligt efter så mange dages konkurrence. Jeg fokuserede på at det var en god mulighed for at få trænet langdistance. Så prøvede at varme godt op og arbejde mentalt og teknisk hele vejen rundt. Jeg hentede da også den foran startende med 3min og fik sat ham til sidst. Igen disponerede jeg godt og kunne trykke på til sidst. Det var fedt at se at jeg kun var ca. 2½min efter Olav og langstrækkene var ikke mit store problem. Jeg fik løst dem fornuftigt og taber ikke meget tid. Jeg blev noget overrasket da jeg kom ned til sidsteposten og Asbjørn råbte at jeg lå 3'er samlet og 3'er på etapen, så gav den det sidste i spurten.

Sidste etape bød på jaktstart og igen 14km. Jeg gik ud som 3'er men med langt op til dem foran og ikke så langt ned til de næste. Jeg ville ikke gå for hårdt ud, men koncentrere mig om at løbe et godt disponeret og teknisk løb. Allerede fra starten følte jeg mig rigtig tung og træt og man fik ikke foræret noget i det terræn. Jeg kæmpede på, men efter et større bom kom 3 mand op til mig. Jeg måtte ændre taktikke og udnytte de andre indtil afslutningen. Efter et par kilometer med de andre følte jeg mig som den stærkeste i gruppen og derfor måtte jeg flere gange sige til mig selv at jeg skulle blive sammen med de andre i stedet for at prøve noget selvstændigt. Der var stadig for langt hjem. Jeg prøvede på at ligge lidt bagved og kontrollere og læse frem. Jeg så at det på det sidste langstræk var vejvalgsmuligheder og at det var nog der jeg skulle prøve at rykke. Da vi nærmede os langstrækket kunne jeg mærke at de andre ikke havde fået taget et vejvalg. Så jeg trykkede på med det samme ud på mit vejvalg og jeg fik et lille hul. Så jeg fortsatte med at trykke på og fik rykket hullet. Desværre tog jeg nogle åndsvage vejvalg til sidst på banen som gjorde at der kom spænding om 3.pladsen, men jeg havde det hele tiden under kontrol og kunne løbe ind til en samlet 3.plads. Det var vildt stort :)

Generelt var det jo et rigtig godt O-ringen for danskerne. Maja og Idakæmpede med om en samlet 3.plads og havde gjort det rigtig flot hele ugen. De endte som nr. 4 og 5, men viser gang på gang at de hører med i verdenstoppen. Det var også fedt at se at Thor og Marius vandt juniorklasserne.

 

Additional information